Fibricheck: Laat je hart screenen in de bib

Hou de vinger aan de pols! Gratis hartscreening met Fibricheck

App voor hartscreening

 

FibriCheck® is een medische app voor de detectie van voorkamerfibrillatie op basis van kleurveranderingen in de vingertop gemeten door de camera van een smartphone. Deze innovatieve app werd ontwikkeld door de Limburgse start-up Qompium in samenwerking met de Mobile Health Unit van de Universiteit Hasselt en Ziekenhuis Oost-Limburg.

De app is enkel op medisch voorschrift beschikbaar in de App Store (www.fibricheck.com). Dankzij de Izegemse Stadsbibliotheek, het regionaal samenwerkingsverband BRoeRe en de Izegemse Sint-Jozefskliniek krijg je echter de kans om de app zélf uit te testen. Wanneer je de smartphone gedurende 60 seconden vasthoudt met de vingertop op de camera, krijg je al mee of je al dan niet een hartritmestoornis hebt.  Kom zaterdag 21 oktober langs om het resultaat te bespreken met een specialist.

 

Als je vooraf ingeschreven bent ontvang je op zaterdag 14 oktober een code. Hiermee kan je de app downloaden op je smartphone en 7 dagen uittesten. Meer informatie en een antwoord op je vragen kan je krijgen ter plaatse bij de specialisten van Qompium en bij cardioloog dr. Anne-Marie Standaert van het Izegemse Sint-Jozefsziekenhuis.

Wanneer: zaterdag 21 oktober, doorlopend van 10u tot 12u
Waar: Stadsbibliotheek Izegem Grote Markt 20 8870 Izegem
Kostprijs: gratis
Inschrijven: 2 mogelijkheden:

    • Gewoon langskomen zonder inschrijving. Breng wel je smartphone mee!
    • Wil je gebruik maken van het aanbod om de app 7 dagen voor de activiteit uit te testen, schrijf je dan in voor 13 oktober, zodat we je de code voor de app kunnen bezorgen op 14 oktober.
      Inschrijven kan via julie.kesteloot@izegem.be  tel. 051 30.18.68 of aan de infobalie van de bibliotheek