Ingeefluik

foto inleverboxDe bibliotheek beschikt over een inleverbox of boekengleuf. Dit betekent concreet dat leners hun materialen ook buiten de openingsuren kunnen terugbrengen en zo boetes kunnen vermijden. Heel gemakkelijk als je op zaterdagavond of zondag in de stad bent of na acht uur 's avonds, wanneer de bibliotheek gesloten is.

Dit initiatief past ook in de strategie van bibliotheken om niet alleen de klantvriendelijkheid te verhogen en te streven naar "administratieve vereenvoudiging" maar om tegelijk ook de gebruiker de sensibiliseren en te responsabiliseren b.v. door de mogelijkheid te bieden te verlengen en te reserveren via de website. Op die manier is de dienstverlening van de bibliotheek gemaximaliseerd : 24 uur op 24.

Het inleverluik bevindt zich aan de voorkant van het gebouw. Er zijn twee openingen voorzien : één voor boeken en één voor audiovisuele materialen (cd's, dvd's, luisterboeken, …) Achter de gleuf zit uiteraard een opvangmand met verende bodem speciaal aangepast om beschadiging van de gedeponeerde materialen te vermijden. We vragen de leners wel de materialen met zorg te behandelen en na te kijken op volledigheid, dit om betwistingen te vermijden.


We koppelen wel enkele afspraken aan het gebruik van de inleverbox :

- de uitleentermijn van materialen die niet werden ingeleverd wordt niet automatisch verlengd
- eventuele boetes moeten later worden betaald
- de materialen worden bij de eerstvolgende uitleenzitting ingenomen
- materialen die niet volledig zijn worden niet binnengenomen
- het gebruik van de box gebeurt op eigen verantwoordelijkheid

Contact

Bibliotheek
Grote Markt 20
8870 Izegem

051/30.18.68 Contacteer ons